3 Temmuz 2009 Cuma

pirpirim aşı (semizotu)




Malzeme :
200 gr et
1 kg pirpirim
1 çay b. nohut
1 çay b. bulgur
1 çay b. börülce
1 çay b. yeşil mercimek
1 soğan
5 diş sarımsak
2 kuru kırmızı biber
2 çorba k. tereyağı
1 tatlı k. nar ekşisi
karabiber, kırmızı biber
tuz, nane
sıvıyağ





Hazırlanışı :
Tencereye sıvıyağı alın.Üzerine 200 gr.eti alın. Soğanı sarımsakları çok ince olarak kesin. Tencereye soğanı ve sarımsakları ilave edin. Etleri yarı kıvamda pişirin. Üzerine nohut,bulgur,börülce,yeşil mercimeği ve 2 adet kuru kırmızı biberi ilave edin. Üzerine tuz,nar ekşisi ilave edin. Tavada 2 çorba kaşığı tereyağını ve taze naneyi soteleyin. Pişen yemeğnizi servis tabağına alın.Üzerine naneli sosu döküp servis edin.




Afiyet olsun
kaynak : Oktay Usta

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)