Lor Dolması
Malzemeleri
evelik yaprağı
İç Malzemeleri
taze lor (çökelek)
bulgur
süt kaymağı
Tuz
Tuz
Üzeri için
tereyağı
kırmızı pul biber
yoğurt (sarmısaklı isteğe bağlı )
Yapılışı
Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır. Taze lor içerisine süt kaymağı, tuz, haşlanmış bulgur yaprağa konarak sarılır. Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir. Üzerine yarım su bardağı su ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırında pişirilir. Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağı dökülür , isteğe bağlı olarak kırmızı biber ve yoğurtla da servis yapılabilir.
Afiyet Olsun
erzurumvedunya
Bu yorum yazar tarafından silindi.