7 Temmuz 2009 Salı

ayran aşı...

Ayran Aşı

Malzemeler :
1 kase haşlanmış buğday ( aşurelik buğday)
su
1 kase yoğurt
2 çorba k.un
1 yumurta



Köftesi için:
100 gr. kıyma



Sosu için ( Sokarac):
1k. soğan
1 çorba k.tereyağı
aş otu
tuz




Hazırlanışı :
Tencereye suyu alın.Su kaynadıktan sonra üzerine haşlanmış buğdayı ilave edip tekrar kaynatın. Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alın.Yoğurdun üzerine 1 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı unu ilave edip karıştırın.Üzerine ilk önce soğuk su ilave edip daha sonra sıcak su ilave edip terbiyeyi tencereye buğdayın üzerine ilave edip bir taşım daha kaynatın. Köftesi için kıymayı yoğurup fındık büyüklüğünde hazırlayıp una bulayın.Daha sonra köfteleri kızartın. Köfteleri tencereye ekleyin. Sosu için tavaya tereyağını alın.Soğanı yemeklik kesin.Tavaya soğanı alın kavurun.Soğan kavrulduktan sonra üzerine ince kıyılmış aş otunu ilave edin.Üzerine tuz ilave edip tavayı ocaktan alın. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine sosunu (sokaracını ) ilave edip servis edin.





afiyet olsun

erzurumvedunya

1 yorum:

  • pembe tatlar says:
    7 Temmuz 2009 06:54

    Bugün bende dahil tam 4 blogta soğuk çorba gördüm seninkide daha farklı ellerine sağlık canım

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)