3 Temmuz 2009 Cuma

kadayıf dolması

Kadayıf Dolması






malzemeleri

250gr tel kadayıf

200gr çekilmiş ceviz

4 yumurta

kızartmak için sıvıyağ




şerbeti için

2.5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

yarım limonun suyu




Yapılışı
Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip dolma gibi sararak kapatın . Bir kapta yumurtaları çırpın hazırladığınız kadayıf dolmalarını yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın .



Şerbetin Yapılışı
Su ve şekeri bir tencerede kaynatın limon suyunu ekleyin 1 -2 dk. daha kaynatıp ateşten alın soğumaya bırakın .Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın şerbeti çekince servis tabağına alın ( şerbetin soğuk veya sıcak olması isteğe bağlı )



Afiyet olsun







Kadayıf dolması özellikle Erzurum ‘ da Ramazan sofralarının vazgeçilmez bir tatlısıdır

1 yorum:

  • pembe tatlar says:
    3 Temmuz 2009 08:14

    Hımm işteb ben bunu yememmi şimdi:))
    Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor..

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)