1 Temmuz 2009 Çarşamba

Demir Tatlısı ( Erzurum'a Özgü)




DEMİR TATLISININ TARİFİ



Demir tatlısınının hamurunun hazırlanışı:

· 1 su bardağı süt (ılık)
· 1 su bardağı yoğurt
· 2 su bardağı un
· 4 adet yumurta
· 1 çay kaşığı kabartma tozu

BU MALZEMELER BİRBİRİYLE KARIŞTIRILARAK AKIŞKAN KIVAMDA HAMUR OLUŞTURULUR.

Demir yağda kızdırıldıktan sonra hamura batırılır.

Hamura batırılması esnasında hamurun demiri aşmamasına dikkat edilir.

Kızmış yağın içerisinde kalıp silkelenerek hamur kalıptan sıyrılır.

Yağda kızaran hamur soğuduktan sonra üzerine soğuk şerbet dökülür.

AFİYET OLSUN



0 yorum:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)