Kadayıf Dolması
malzemeleri
250gr tel kadayıf
200gr çekilmiş ceviz
4 yumurta
kızartmak için sıvıyağ
şerbeti için
2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
yarım limonun suyu
Yapılışı
Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip dolma gibi sararak kapatın . Bir kapta yumurtaları çırpın hazırladığınız kadayıf dolmalarını yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın .
Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip dolma gibi sararak kapatın . Bir kapta yumurtaları çırpın hazırladığınız kadayıf dolmalarını yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın .
Şerbetin Yapılışı
Su ve şekeri bir tencerede kaynatın limon suyunu ekleyin 1 -2 dk. daha kaynatıp ateşten alın soğumaya bırakın .Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın şerbeti çekince servis tabağına alın ( şerbetin soğuk veya sıcak olması isteğe bağlı )
Afiyet olsun
Kadayıf dolması özellikle Erzurum ‘ da Ramazan sofralarının vazgeçilmez bir tatlısıdır
Hımm işteb ben bunu yememmi şimdi:))
Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor..