9 Temmuz 2009 Perşembe

Erzurum Lor Dolması


Lor Dolması



Malzemeleri
evelik yaprağı

İç Malzemeleri
taze lor (çökelek)
bulgur

süt kaymağı
Tuz


Üzeri için
tereyağı
kırmızı pul biber
yoğurt (sarmısaklı isteğe bağlı )

Yapılışı

Yapraklar yumuşaması için kaynar suda bir taşım haşlanır. Taze lor içerisine süt kaymağı, tuz, haşlanmış bulgur yaprağa konarak sarılır. Yağlanmış tepsiye düzgün bir şekilde dizilir. Üzerine yarım su bardağı su ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırında pişirilir. Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağı dökülür , isteğe bağlı olarak kırmızı biber ve yoğurtla da servis yapılabilir.


Afiyet Olsun

erzurumvedunya

1 yorum:

  • Bu yorum yazar tarafından silindi.
    dünya says:
    9 Temmuz 2009 10:21

    Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)