2 Temmuz 2009 Perşembe

cağ kebap



CAĞ KEBAP







Erzurum’a özgü olan cağ kebabı, önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şiş üzerinde kömür ateşi eşliğinde pişirilmesiyle hazırlanır. Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine Erzurum’a özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır.






Not: Birçok yerde, yanlış olarak ‘çağ kebabı’ şeklinde telaffuz edilmektedir.Doğrusu Cağ Kebap’tır

1 yorum:

  • uğur says:
    20 Mart 2010 01:21

    helal olsun başarılı blog olmuş eline sağlık..
    ve Erzurum'u Tanıtığın için teşekkürler..

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkür ederim :)